WARSZTAT CATERINGOWY

Zajęcia w ramach warsztatu mają na celu profesjonalizację usług w zakresie przygotowywania posiłków, obsługi klienta i cateringu.

Uczestnicy doskonalą swoje umiejętności w zakresie:

  • wprowadzenia do technologii gastronomii – nowe trendy
    w sztuce prezentacji potraw
  • technologii kulinarnych potraw (przystawki, przekąski, zupy, dania mięsne wieprzowe, dania mięsne wołowina – drób)
  • technologia kulinarna – patery.

Zdobywają także umiejętności z zakresu organizowania przyjęć okolicznościowych ( rodzaju przyjęć, przygotowywaniu stołów i obsłudze uczestników przyjęć).

CIS Kielce posiada w swoich strukturach dwie kuchnie, które dostarczają posiłki do żłobków i przedszkoli, hospicjum oraz klientów grupowych i indywidualnych.

CIS organizuje także catering na imprezy okolicznościowe, bankiety, konferencje.
Menu dostosowywane jest do potrzeb i według wskazówek klienta.